kaleidoscope eyes

Ditt & datt

(Ty ingen blogg är komplett utan popkulturella referenser i rubrikerna.)

kaleidoscopeeyes

Köpte ett kalejdoskop igår, som jag senare plockade isär. Det var mycket svårare än det låter som, eftersom kalejdoskopet verkar ha varit gjort av kevlar och diamant. Fick efter många om och men konstruerat nånting som man kan ta bilder igenom, ska bli kul att experimentera med.

Då jag var liten fanns det ett kalejdoskop i en låda hos min mormors och morfars, kunde tillbringa hur länge som helst med att kika i det, vrida på det och förundras över de vackra mönstren. Det här var alltså under sent 1800-tal, som ni hör. Jag var också som liten väldigt fascinerad av fosfener och experimenterade med att trycka olika föremål mot ögonlocken (jepp, på riktigt). Minns en gång som de var extra häpnadsväckande — möjligtvis var det första gången jag noterade dem för jag var inte gammal, gissningsvis cirka fem men kanske t.o.m. sju, och jag satt på knä i det som då var tv-rummet och där stereon stod i hörnet med lp-skivorna under den och jag hade nog tittat på dem, eller så hade jag sökt igenom hyllådorna med kassetter alldeles bredvid. Jag lutade mig framåt, lågt, lät mitt huvuds tyngd vila mot knäna så att de tryckte mot ögonlocken och de mest fantastiska mönster uppenbarade sig och jag blev fullkomligt begeistrad. Vill också associera det här minnet med manchestersammet, men jag kan inte vara säker. Det är så länge sen adertonhundratalet, vet ni.

2 reaktioner på ”kaleidoscope eyes

    1. Thank you so much! That’s a funny coincidence about your website name, I actually used to go by a very similar name online… that was ages ago though. Anyway, I guess we might share the same taste in certain things. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s