63.61° norr

Ditt & datt

20130620_00120130620_002

Vi har åkt norrut till min hemgård över midsommaren, här är det lite ljusare lite längre om natten. En skulle inte tro att hundra kilometer hit eller dit gjorde nån egentlig skillnad men det gör det, och jag har i alla fall fått för mig att det också är märkbart. Här gick solen upp 03:08, ner igen går den 23:51. Dagen kommer här att vara 20 timmar och 43 minuter, i Vasa kommer den vara exakt 20 minuter kortare.

20130620_00320130620_004

Idag (eller imorgon, beroende på hur man ser på det) är det sommarsolstånd, kl 08:03 finsk tid. Jag kommer dock sova precis då, eller så hoppas jag i alla fall. Börjar nästan ha lite ordning på mina sovrutiner (förutom att jag nog sover lite för lite men vem gör inte det) men direkt jag är ledig så blir det helt snett igen. Jag tänker att det bekräftar att jag är en nattmal i min sanna natur. Förra helgen blev det helt upp-och-ner, sov ungefär fem timmar per natt, eller snarare förmiddag, och resten av tiden satt jag vid datorn och kodade. ”Så skönt med lite ledigt så man hinner jobba med andra saker också”, sa jag torrklämmigt på fredagskvällen och sen rörde jag mig knappt ur fläcken förrän jag gick iväg för att sätta mig vid en annan dator på måndagsmorgonen. Det låter inte som någon positiv historia men det var faktiskt riktigt trevligt, det var en produktiv helg och jag fick äntligen knåpa med sånt jag velat knåpa med länge. Vem behöver ett liv då man har en dator, AMIRITE?! Ändå, mycket välkommet med en mera naturnära och utomhuslig helg i ombyte, helt klart. Skönt att traska omkring på gården och konstatera att wow shit alltså upplösningen på det här de kallar verklighet är ju insaaaaane.

Gonatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s