bär( )lila

Ditt & datt

Det har gått så lång tid sen jag sist skrev att jag inte vet var jag ska börja. Inte för att ofantligt mycket spännande har hänt, men dock en hel del vardagliga som jag tänkt berätta om eller tänkt fundera på (även offentligt och inte bara invärtes), men nu har de klumpat ihop sig till en torn av både imponerande och skrämmande resning. För ett par kvällar sedan stämde jag och Ellen in i en liten klagosångsduett (fast mest körde jag solo) om hur svårt det är med bloggandet ibland — japp, då jag inte bloggar om det så får nån stackars verklig person uthärda klagomålen istället — och nu är det en sån period igen. Det känns krampartat på så många sätt och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det är otydliga tankar jag inte kan uttrycka, frustrationer jag inte kan förklara, miniatyrberättelser jag inte kan återge, frågor jag inte kan formulera, t.o.m. enkla, korta bildtexter jag inte kan bilda. Som alltid, då det blir såhär, har jag tappat bort början, det är ett nystan där änden tycks finnas nånstans under flera lager med tråd. Tillsvidare kan ni gärna läsa Ellens inlägg om lesbokyssar, medan jag tar ett dopp i smoothies och hårfärgningsmedel.

Jag har druckit smoothies hela veckan, igår gjorde jag två stycken.

Ingredienser i den första, den lila, var banan, persika, turkisk yoghurt, kokosmjölk, hallon, jordgubbar, svarta vinbär och omega 3-6-9-olja vars pestsmak lyckligtvis doldes i mixturen. Ingredienser i den andra, den rosa, var samma minus banan och persika, men plus socker och vaniljsocker istället. Den var en s.k. avslapps-/efterrättssmoothie. (Ordet ”avslapp” har ett argt rött streck under sig, och jag börjar tänka att det kanske är något dialektalt men eftersom jag tycker det kunde införas i allas vokabulär får det stå kvar. Ifall oklart — det betyder ungefär överloppsrest, vilket händelsevis även det är understruket i rött.)

I en matchande nyans färgade jag sen håret.

Vilket är typ sjätte, sjunde gången jag färgar håret inom månaden maj, jag har tappat räkningen, jag har verkligen verkligen velat bli av med en superenvis mörkbrun toning samt en sunkigt pissgul nyans och återgå till min naturliga råttgråbruna färg istället. Framgången har alltså inte varit allt för strålande. Igår sa jag ajöss åt förhoppningen om att återskapa den naturliga hårfärgen via kemikalier, och samtidigt gav jag också upp idén om naturliga hårfärger över huvud taget så jag valde att färga håret lila istället. (Det kan eventuellt också haft lite att göra med en eskalerande ålderskris, men det tycker jag inte vi ska låtsas om.) Problem pissgult: löst.

12 reaktioner på ”bär( )lila

 1. Jag vågar inte alls börja färga, för min naturliga färg funkar bra och jag är rädd för att fastna i en ond cirkel. Har prövat på slingor ett par gånger, och äsch när det är halvt utväxt. Samtiidigt är jag lite lite avundsjuk på er färgare. Lila hår. Coolt!

  Gilla

  1. Tack! Det blir nog lätt så att man fastnar, hade äntligen återfått min naturliga hårfärg innan min senaste hårfärgningscirkus men så blev jag uttråkad och gjorde en mörkbrun toning som satt som STEN så jag fick använda avfärgning för att få bort den, och då blev håret oranget och gult och fult såklart. Buu, thanks a lot, ”toning”. Överlag tycker jag också det är ett betydligt sämre utbud på toningar nu för tiden, förr fanns det många lila och röda nyanser på vanliga varuhus men nu finns det bara typ fyra nyanser av brunt. Jättedåligt. Den lila jag använde är en s.k. semi-permanent toning som jag fick gå till en frisörsalong för att få tag på, får se hur länge den håller. Åtminstone satte den sig ordentligt i mitt hårbotten, hehe.

   Gilla

 2. Trögt att blogga för mig också just nu. Jag skulle blogga igår, men av mig oberoende orsaker fanns det inte tid. Eller orken var det nog fast i.

  Gilla

 3. Jag är också inne i en intensiv smoothie peroid. Ibland har jag skippat middagen och i min lathet istället bara kört ihop lite bär i mixer.

  Gilla

  1. Rekommenderas! Älskar mixern så länge jag kommer ihåg att diska/skölja ur den ordentligt strax efter användning. Om inte (vilket är oftast) blir den lite svår och jobbig.

   Gilla

 4. Va fint hår du fick! Blekte du håret innan du färgade det och hur ljust var det innan? Har själv funderat på att färga håret i en väldigt färgglad nyans, men skulle inte vilja bleka det.

  Gilla

  1. Tack så mycket! 🙂 Hmm njäe, inte var mitt hår särdeles ljust, typ ljusbrunt-till-mellanbrunt kanske? Färgen jag använde var så pass mörk och pigmentrik att den funkade bra ändå (hade t.o.m. spätt ut den med balsam också), men jag tror att för ljusare nyanser så borde man nog ha ganska ljust hår, nog om det ska bli en ren och färgstark nyans i alla fall. Mitt hår blev ganska flammigt, egentligen, mera brunt än lila på vissa partier som inte var lika ljusa som resten. Jag höll på och googlade saker som ”purple hair dye on brown hair” ganska länge innan jag färgade mitt, haha, hittade dock aldrig nån riktigt bra info. Men kanske du skulle mera tur! Det brukar också stå på färgburkarna om de rekommenderar att man bleker håret först, och jag gissar också på tillverkarens hemsida.

   Gilla

 5. åh lila vad spännande och trevligt! hoppas du sätter upp fler bilder på håret. jamen är det sommaren, det är så svårt att blogga då, som om värmen kom och tog all datoranda och allt annat eller om det regnar så är hela landet i alla fall på paus, hösten är på nåt vis en nystart. Men man få ligga lågt på sommaren, det är okej. Skriv fem ord om dagen kanske, ta alla bilder på allting som inte finns om vintern 🙂
  själv drömmer jag om nåtslags isrosa hår eller kanske turkos men är också lite rädd för den där hårfärgsdjungeln där det ena leder till det andra utan annat än mycket långsam återvändo.

  Gilla

  1. Tack! Det har bleknat/tvättats ur ganska mycket nu men jag har mer färg som jag ska squisha i snart, så då! 🙂 De här ”specialfärgerna” eller vad man ska kalla dem håller inte alls speciellt bra så på det viset tror jag det är ganska riskfritt vad det gäller utdragen-process-faktorn att färga isrosa eller turkost! Fast, det krävs säkert att du bleker håret först.

   Alltså det där du sa om fem ord om dagen och det så ska bli mitt nya mantra. Jag vet inte men det gav mig nåt slags eureka-ögonblick? Så TACK! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s