den tysta skalbaggen, plus en övning i fangirling (♥)

Ditt & datt

george_01george_02george_03george_04

Min absoluta favorit-Beatleslåt, While My Guitar Gently Weeps, gjordes av George Harrison och nyligen lärde jag mig att the quiet Beatle också ligger bakom en annan av mina favoriter, den sentimentala Something. Makes sense. Dessutom läste jag ett citat av honom också, år 2000 sa George såhär om sig själv: ”I’m not really a career person. I’m a gardener, basically.” — inte konstigt att jag alltid tyckt att han är den bästa* Beatlen. Det hörs ju liksom?

* Och snyggaste. Det syns ju liksom?

http://hxbrgd.tumblr.com/post/49701538536/audio_player_iframe/hxbrgd/tumblr_mkhsk1wznC1rokbeg?audio_file=https%3A%2F%2Fwww.tumblr.com%2Faudio_file%2Fhxbrgd%2F49701538536%2Ftumblr_mkhsk1wznC1rokbeg&color=black&simple=1

http://hxbrgd.tumblr.com/post/49699614357/audio_player_iframe/hxbrgd/tumblr_miklujcbn81qdczst?audio_file=https%3A%2F%2Fwww.tumblr.com%2Faudio_file%2Fhxbrgd%2F49699614357%2Ftumblr_miklujcbn81qdczst&color=black&simple=1

Angående the Beatles så tänker jag på deras skrikande publik, och dennas nutida teenybopper-motsvarighet då. Funderar lite på det här med att fangirla och att det heter just fangirling, och fenomenet att den musik tonårsflickor tokgillar automatiskt anses vara dålig. Ju större fanskara ett band har bland tonåriga tjejer, desto sämre uppfattas bandet. Inte sällan är det såna som titulerar sig själva som ”musiknazis” (örk) som är av den åsikten att tonårstjejer är sååå patetiska och artisterna de hejar på är sååå värdelösa. Men, sånt har ju folk haft fel om förut då. Tonårstjejerna har ju visat sig vara något på spåret ibland, t.ex. på tal om the Beatles då. Det kunde en kanske sätta på minnet, ifall ännu en motivering behövs till att hysa lite ödmjukhet och respekt även inför tonårstjejer, utöver det där att en helt enkelt är ganska svinig annars.

Jag sympatiserar med fangirlsen, men har svårt att förstå mig på idolisering och att vara ett fan av någon, liksom ett riktigt fan. Jag har såklart uppskattat och gillat massor av musiker, men jag har aldrig haft idolplanscher på väggarna ens, så det där att bli så uppslukad att en skriker och gråter känns förstås väldigt främmande. Men jag tänker att om en själv inte avfärdar egna tonårsfavoriter, så varför i helsike göra så om andra tonåringars musiksmak? Minns inte var jag läste det men det var nån internaut som skrev om hur hon i vuxen ålder faktiskt var stolt över den musik hon gillade som tonåring och att hon inte alls tycker att hon hade dålig smak. Och så är det ju, förvisso lyssnade jag säkert på mycket bajs men jag lyssnade också på mycket bra! Och det spelar ingen roll att en inte har ”fangirlat” så till den grad att en i timtal köat till en konsert och sedan fulgråtit igenom hela, fy fan vad knäckt och genomförbannad jag oavsett hade blivit om vuxna människor hånat mig för att jag t.ex. lyssnat på OK Computer på repeat där hemma i mitt rum. Och fy jävlar vilken kränkning det hade varit om nån hade sagt åt mig att Radiohead förlorar kredibilitet för att jag gillar dem. (Inte helt effektiva exempel de här, men ni fattar, och dessutom borde det inte spela nån roll hur exemplen generellt anses vara ”kvalitetsmässigt” eller nåt ditåt.) Usch nä, det är synd om fangirlsen. Har tänkt att jag ska försöka öva på att fangirla lite mer bara för det. Bl.a. därför är det fyra bilder här ovanför, fast en såklart hade räckt, på snyggGeorge. Ha!

4 reaktioner på ”den tysta skalbaggen, plus en övning i fangirling (♥)

 1. jag håller med! läste du om nrj-händelsen i sverige? de ringde upp en JB-fangirl och sa att hon vunnit en träff med bieber, för att sedan blåsa av allting med ett ”du är så LURAD!” – varpå tjejen började hyperventilera av gråt. FYFAN säger jag, något av det elakaste!

  the beatles är jättebra! synd att de inte finns på spotify, glömmer alltid bort att lyssna på dem då.

  Gilla

  1. Jo, mobbningsradio, fy fasiken. Blev superdeppig då jag läste om det, men så sa Jim förra veckan att det bara skulle ha varit en sketch? Fast jag kollade aldrig upp om det. Och de sa ju först att ”det var Sofias brors idé”, så jag förstår inte varför de skulle försvara en sketch så. OCH, om det nu var en sketch: VAD VAR SKÄMTET? Ändå inte roligt, ju.

   Det är lite trist att viss musik saknas på Spotify ännu. Jag gillar Pink Floyd och Led Zeppelin t.ex. men de finns inte heller där, så de har mer eller mindre fallit glömska.

   Gilla

 2. Ja ja ja! Jag orkar inte räkna hur många gånger jag försvarat Bieber och Twilight trots att jag inte har så mycket till övers för varken artisten eller boken/filmen men då jag är alldeles övertygad om att den där äckliga hånfullheten handlar om Unga Tjejer Som Är Passionerade Av Någonting och inget annat. Och jag orkar inte med vuxna människor (män!) som ska ha åsikter om av vad och hur unga tjejer får vara passionerade. Ta t.ex. hästintresserade unga tjejer (det är ju verkligen inte en ”fånig” hobby!) – hur mycket skit får inte de? Har ni märkt att det inte bara är fjortonåriga pojkar som tycker om att skämta om ”hästkorv ha ha hästar e goda hö hö!” utan det är faktiskt också vuxna män!

  Ja och jag är också en fangirl. Av Beatles bland andra. Snygga bilder indeed!

  Gilla

  1. Nej precis! Och hånfullhet, det är exakt vad det är, blir så arg då jag tänker på det. Hatar den här missunnsamma överlägsenheten som förpestar i princip ALLT nu för tiden. Och s.k. hästflickor är ju ett strålande exempel, det har jag aldrig tänkt på, fast nog även jag har hört en hel del vuxna män driva med att äta häst. Mycket beklagligt det här att ganska ofta är det så att det lägsta, mest avfärdande betyget man kan ge åt något, det är att säga att något är ”sånt tonårsflickor gillar”. Ugh.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s