hej

Ditt & datt

Jag genomgår någon slags uttråkningskris och jag är skittrött på mig själv och nästan allt annat också. Jag är så tråkig att jag tråkar ut mig själv. Det där är inte ett pinsamt uruselt försök på standup-komik, det är blott en bister sanning. Har laddat ner ett dagboksprogram för att skriva på datorn utan prestationspress, för att samla tankarna et.c., (skriver jag för hand blir jag bara irriterad på hur slarvig min handstil blivit) men jag har hittills bara klagat. Igår skulle jag skriva om något positivt och sen blev det bara ”Så går det inte till. Så händer det inte. Inte i mitt liv. I mitt liv är de stora ögonblickena de jag missar.” — happ. Fjortis much?

Men de säger att man ska ta tillvara på småsakerna för det är de som gör helheten, och idag blev jag helt patetiskt och överdrivet och obefogat JÄTTEmallig över det faktumet att vår buskdracena ska blomma igen för tredje gången. Buskdracenan! Busk-”almost never flowers as houseplants”-dracenan, som jag köpte åt Jim då när vi nyligen blivit ett par, och som nu ska blomma för tredje gången, med blomma nummer TRE, FYRA, FEM OCH SEX. Fyra knoppar!* Jag vet inte hur det har gått till men tydligen trivs den otroligt bra där den står.

20130411_dracaenasurculosa_001

20130411_dracaenasurculosa_002

Jånä. Här frodas det.

* FEM KNOPPAR! Hittade ännu en till nästa dag gömd under ett blad.

6 reaktioner på ”hej

 1. Coolt! Här är det porslinsblomman (hoya carnosa) som blommar. Inget ovanligt men just min blomma gör det inte så ofta och nu har den hur många klasar med blommor som helst på gång. De är riktigt fina så jag ska försöka få tummen ur och fota dem. Ett minus är dock doften, eller snarare lukten. De doftar jättesött på ett sätt som gör att de luktar ruttet. Blörk! Dock verkar det bara vara jag som känner av det för Niki säger att han inte reagerat på det. Hurudana blommor blir det på dracenan när de slår ut? Försökte googla, men du kan ju ta och kolla vad resultatet blir när man bildgooglar buskdracena. 🙂

  Gilla

  1. Oh, wow! Jag har i alla fall aldrig sett en sån blomma! Haha, lukten, kanske du har a hypersense of smelling. (Luktar superhjälte, det där.) Ser fina ut! Så kul när växter man mest associerar med bladverk överraskar med lite blomster.

   Jag börjar förresten tro på hela den där ”Hede fanns int på mett internet tär heim”-teorin, om jag googlar på ”buskdracena” så ser det mesta helt rätt ut…?! Blommorna är pyttesmå, typ en cm i diameter (iaf på min planta), och de ser ut som något som anlänt till jorden för att påbörja koloniserning av människor genom telepatiska krafter.

   Gilla

   1. Porslinsblomman är en traditionell krukväxt. Blomman jag har kommer från ett skott från en blomma som fammo hade. Men som du sa så är det en blomma man mest associerar med bladverk eftersom åtminstone min blommar så sällan. Första gången den blommade blev jag helt paff och typ ba ”Vah? Blommor?! Fina blommor!!!). Haha, det finns nog säkert på ditt internet också. 😉 Det jag syftade på att sökningen visar en massa bilder på Jim, dina katter och annat från din blogg. Så inte mer mystiskt än så. 🙂

    Gilla

   2. Ja precis, det var det jag menade också. 🙂 (Angående gröna krukväxter.) Aaah haha, såg inte de bilderna, scrollade aldrig neråt då innan. Shit, det är ju MASSOR av mina bilder där. Whoops. Sorry, blomgooglare.

    Gilla

 2. Känner till det där med uttråkningsfas. Det farliga är när man börjar tänka att andra blir uttråkade av ens sällskap. Men det är ju klart att vi inte är tråkiga på riktigt så…

  Gilla

  1. Nä, det är nog inget bra att tänka så, lätt hänt att man blir tråkig när man tror att man ska vara tråkig. Man brukar dessutom oftast gaska upp sig av att träffa folk, plus att det ju finns fler hjärnor som bidrar med samtalsämnen då, så det är en tröst i alla fall att man kan räkna med att man inte är LIKA tråkig med andra människor som man är för sig själv! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s