ett fåtal bilder från i lördags

Färd & fest

20130323_00120130323_00220130323_00320130323_004

Lite såhär såg min lördagskväll ut då, den inleddes med våffelkalas men dum som jag är tog jag inga bilder där. Fatta det! En BLOGGARE är på VÅFFELKALAS och tar INGA BILDER. Förlåt, internet. Tror förresten Jim tog alla de här, så jag blev inte direkt duktigare senare på kvällen heller. Är verkligen totaldålig på bloggandet nu för tiden. Hade redigerat och laddat upp de här bilderna för flera dagar sedan redan, men att sen posta dem också är av någon orsak ett hinder som heter duga. Det är texten, som vanligt, fortsättningsvis har jag för det mesta samma tankeverksamhet som ett plankton.

P.S. På tal om plankton, strax efter att jag postat det här inlägget såg jag att nån på FB hade länkat till denna artikel: 19-åring har utvecklat en farkost som kan plocka upp 7 250 000 ton plast ur haven. Awesome!

2 reaktioner på ”ett fåtal bilder från i lördags

 1. OT. Kan inte låta bli att kommentera lite OT, eftersom du är min nuvarande feminist-förebild. 🙂 Man kan denna helg köpa filmen Smanderoon! på Österbottens Tidning för 5 euro, så jag passade på och köpte den. Kände att man som Österbottning nästan behövde ha sett den… Duktiga skådisar måste jag säga! Men ur genusperspektiv suckar jag djupt. Som vanligt är det en hel massa män med roliga finurliga repliker, och EN allvarlig, snygg kvinna det handlar om. Halvvägs genom filmen började jag fundera hur filmen skulle klara Bechdeltestet. Jag skulle gissa mycket dåligt. Känns så trist att till och med en lågbudget-film från Österbotten, där det finns så mycket goodwill till sånt arbete, inte kan ta sig utanför boxen så pass mycket… Suck… Har du lust att skriva ett blogginlägg? Heheh, njäe, kanske bäst att låta bli. 😉 Men tål att upprepas, faktiskt jättebra skådisar. 🙂

  Gilla

  1. Hej! Förlåt för det sena svaret, OT-kommentarer är såklart helt okej de med och din var ju intressant också! 🙂 Började tänka på saken då jag fick din kommentar men tankarna lämnade på en sån abstrakt nivå att det aldrig blev nåt kommentarsvar av dem. Såg filmen i Oktober på en filmfestival och blev imponerad. Tänkte aldrig på den ur ett feministiskt perspektiv, reagerade alltså aldrig på att något skulle ha varit ”skevt”. Kan förstå att man upplever vissa delar i filmen så som du beskrev, men för min egen del så uppfattade jag den främst som en satir på actionfilmer, även om den/det var väldigt proffsigt gjort att det var lätt att glömma bort det. Nu börjar det ju vara en tid sen jag såg den men jag tänker att just i.o.m. att den drev med actiongenren ganska hårt så blir ju det en form av kritik, i.o.m. att jag tycker att det är ganska omöjligt att göra ”parodi” på något utan att kritisera ”ursprunget”, oavsett om det/alla aspekter är på flit eller inte. Tänker inte att det här spelar nån roll egentligen men jag började fundera på handlingen, var det inte så att kvinnan var den som räddade mannen? Eller minns jag helt fel? (Blir helt osäker på det då jag tänker på det.) Tänker också på det där telefonsamtalet som inledde filmen, det där mellan två tjejer, vilket förvisso kretsade kring en man men jag vet inte om det räknas som ett failure på Bechdeltestet då ändå attityderna och tonen var så som de var…? Har faktiskt ingen aning! Tycker inte egentligen att varkendera har någon inverkan på min uppfattning av filmen — den var ju liksom ingen MARRY ME-låttext ändå liksom HÖHÖHÖ. 😉 Tycker tvärtom att det var ganska skönt att den kvinnliga huvudrollen var den, eh, ”normalaste” — hon var ju sansad och därtill smart och snabbtänkt — i en pöl av mer eller mindre vrickade män som man hade mer eller mindre svårt att ta på allvar. Men sen tänker jag också att det att det ÄR en talko-film från Österbotten också KAN ha en del att göra med karaktärerna, kanske inte just i den här filmen men sådär överlag kan jag tro att det är lättare att fylla manliga filmroller än kvinnliga i Ö:bottnen. Tycker iaf själv att man ser betydligt flera män ställa upp på sånt talkofilmjobb — det är trist men jag tror att det har mycket med könsrollerna att göra, vem som ”vågar” ”bjuda på sig själv”, et.c. (Blev t.om. själv tillfrågad att medverka i just den här filmen, panikmesade ur direkt.) Tror att det är vanligare att män (i genomsnitt) är mera självsäkra i såna miljöer. Fast jag vet inte, det är bara något jag själv tycker mig ha noterat, nån som faktiskt sysslar med amatörfilm skulle kanske säga att jag har helt fel!

   Jäklar vilken textvägg det här blev, utan att egentligen haft något konkret att säga. Borde väl nog ha sett filmen igen innan jag svarade, hah!

   P.S. Yikes, ”nuvarande feminist-förebild”, omg haha! Hjääälp.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s