färgat & saxat

Stil & syssla

Igår kväll öppnade jag en box med lila hårfärg som jag har haft här hemma in nån månad nu. Min nacke, hals och axlar var täckta i lila färg efter tio minuter och det tolkade jag som att jag hade kletat in tillräckligt många hårtestar. Förstås syntes knappt nån nyanskillnad alls i det sunkiga badrumsljuset, eller någon annanstans i lägenheten för den delen, så lite frustrerad på att den där förändringen jag var efter inte alls syntes så tog jag sen under småtimmarna till saxen. Försökte få till mer av en A-linjeform än vad jag hade innan, kapade ungefär fem centimeter i nacken och en halv längst fram. Inget jag skulle rekommendera att klippa på sig själv när man varken har utbildning eller speciellt mycket erfarenhet, och inte heller när man har tillgång till såna där saker som bra ljus ELLER EN KAM ENS. (Var är ni, kammar?) Det är inte speciellt jämnt och snyggt klippt, med andra ord, det såg jag redan igår i halvmörkret, men det blev åtminstone lite förändring. Idag i dagsljuset såg jag att det visst blev lite förändring färgmässigt också, så nu känner jag mig dubbelt så ny. Det är så kul att jag inte ens bryr mig i att det helt uppenbarligen inte är något en frisör skulle godkänna!

Jag förstår att ni vill se en onödig mängd bilder på detta. At your service:

20130306_haar_00120130306_haar_00220130306_haar_00320130306_haar_00420130306_haar_005

P.S. Under merparten av mina tonår hade jag ofta lila nyanser i håret, men oftast på det här jäääävligt snygga sättet att man försökte färga hela håret men eftersom det redan var svartfärgat så var det bara utväxten som blev lila. Jättesnyggt. (Nej.) Fast det inte är riktigt samma sak så känns det här ändå ganska nostalgiskt och trevligt!

4 reaktioner på ”färgat & saxat

  1. förbannelsen med att födas med naturligt mörkt hår: allt måste blekas innan färgen ska ta vid. om man inte vill färga brunt, svart eller kopparrött såklart. hade älskat att vara blond, valt ny dipdye varje helg ungefär. nu krävdes fyra-fem blekningar och en blond toning PLUS den rosa färgen utblandat med balsam för rätt my little pony-nyans.

    Gilla

    1. Det ser mer lila ut på bilderna än det är, syns t.ex. på min (eh, Jims) t-shirt som ju egentligen är svart, dagsljuset hade också en magisk effekt på färgen. Det syns verkligen INGET av den i glödlampesken, det ser mest bara mörkmörkbrunt ut — tror den hette ”Aubergine” också, men den såg väldans pigmentrik ut på omslagsbilden och den var väldigt billig (typ 4€, ha!) så jag slog till. Skulle gärna byta naturlig hårfärg med dig! Jag är typ musgråbrun och har alltid velat vara mörkare (hoppas färgen ska mörkna ännu nån nyans med åren, var mörkblond förr), och fan det är INTE snyggt med ljus utväxt till mörkfärgat hår alltså. Tvärtom dock? Svinsnyggt!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s