ginger whisky

Ditt & datt

gingerwhisky_001

Tänkte att jag skulle tipsa om min senaste absoluta favoritdrink. Hade tänkt göra det innan lördagen var över men nu blev det inte så. I alla fall, såhär ser den ut. Jag tycker om att inbilla mig att jag hittat på den helt själv och att den är otroligt revolutionerande men eftersom den innehåller exakt två ingredienser så gissar jag att jag inte är den första som testat slå ihop dem. I alla fall —

gingerwhisky_002.jpg

Du börjar med valfri whisky. Jag valde Jim Beam Devil’s Cut för jag har fått för mig att den är mildare i smaken än andra whiskysorter jag testat. (Gillar inte whisky förutom i en välgjord whisky sour eller då i den här drinken. Eller i kladdkaka, förstås.)

gingerwhisky_003

Då du hällt upp en skvätt whisky i ett glas så fyller du på med ginger ale. Tadaa! Färdigt! Tror en citronskiva skulle passa utmärkt i drinken också, både smak- och utseendemässigt, men jag hade tyvärr inga sådana tillgängliga.

Så drinken är superenkel men supergod. Sen ska man helst avnjuta den med respekt och viss återhållsamhet också, man får inte festa på såna här liksom. Då kan den förstöras, och även ginger ale (som ju, som välkänt, är världens bästa läskeblask), och det vore förstås en katastrof! Nä, man ska smutta, känna sig betydligt mera vuxen än vad man gör med t.ex. en piña colada (för sött för att vara vuxet) eller screwdriver (för billigt för att vara vuxet), och man får med fördel jobba med något som att sammanställa sin portfolio eller finslipa en artikel under tiden den avnjuts. Det är en sån drink, bara.

I tonåren brukade jag och min kompis Hanna prata om ”filmcigg” som ett alldeles självklart begrepp. Ibland då vi rökte så sa nån av oss ”Åh, filmcigg!”, och det betydde att cigaretten var precis sådär god som de alltid ser ut att vara i filmer, och ibland också att den där filmatiska stämningen infann sig då helt automatiskt. Den här drinken, den är en filmdrink.

18 reaktioner på ”ginger whisky

  1. Seriöst? Är folk såhär förbannat löjliga att man 1) desperat söker något att ”gotta sig i” här, och 2) är så pass barnslig att man inte kan motstå det? Jösses.

   Nicolina, det stör mig faktiskt inte det minsta att Krista vann, det var väl förväntat och jag tycker att hon som artist absolut förtjänar segern. Enda som stör mig här är dina sandlåde-manér.

   Gilla

 1. Den ser jävligt god ut, på just ett sådär sofistikerat filmiskt vis. Dessutom beskriver du den så bra att jag nästan börjar sukta efter en, trots att det är söndag och jag sitter i morgonrock och yllesockor. Skål!

  Gilla

 2. På riktigt! Har själv just upptäckt samma drink. Själv har jag använt Jim Beam Rye. Som just utgick ur Alkos sortiment. 😦

  Gilla

 3. det låter som en drink jag kunde älska! har själv uppfunnit en drink baserat på ginger ale – hälften ginger ale, hälften solbacka körsbärsvin. finns det ens i finland haha, det kommer ju därifrån? men I kid you not – körsbär och ginger ale är en strålande kombination!

  Gilla

  1. Haha whaaat. Det där låter ju heltokigt, men jag känner mig ändå lockad att testa. Har lite svårt med det mesta med körsbärssmak för att det är så sliskigt på nåt vis, men jag kan tänka mig att ginger ale skulle jämna ut det bra. Ska hålla utkik efter Solbacka körsbärsvin på Alko!

   Gilla

 4. Linnea, Du borde kanske tänka lite på att unga människor läser denna blogg och då kanske inte recept på alkoholhaltiga drycker är så klokt att basunera ut? Att uppmana folk att dricka rusningsmedel är pinsamt. Trodde inte att man skulle behöva läsa detta 2013!

  Gilla

 5. Oo, den är god! Det blev en och annan i sommar som variation till campariexperimenten… Men eftersom jag har lite för många whiskyfinsmakare som vänner är det nåt jag håller tyst om 🙂

  Gilla

  1. Uff, campariexperiment, det låter strävt haha. Man borde antagligen blanda den här drinken på de sämre whiskysorterna för att inte uppröra de sanna fantasterna. Själv vet jag bara inte vilka som räknas som vad!

   Gilla

 6. Oh Ginger ALE! Det är gott de. Den här drinken ska testas! Jag brukar mixa ihop en cocktail som heter chilimoon. Som jag drukit på Shanghai Cowboy i HKI. Där finns •Old jamaica ginger beer •lime vodka/eller vanlig vodka •pressad lime •riktig ingefära och chili Pressad lime och lite chili ska mixas med gingerbeeren och vodkan. Stark drink, kan man säga hälsosam? Haha. Helt otroligt god är den i alla fall.

  Gilla

  1. Det där låter lovande, men alltså jag har ju aldrig ens testat ginger beer! 😦 Däremot har jag har letat. Tycks vara svårt att få tag på här i Vasa, bah. Kanske man kunde göra egen just med färsk ingefära och med vanligt öl? Hehe hmm…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s