från vinrött till plommonlila

Stil & syssla

20130108_purpur

Jag tänkte att jag ville ha flera kläder i varma purpurnyanser och det fick jag också under loppisrundan med mamma igår. Det blev två tröjor, en i velour och en mönsterstickad i sammetsgarn, en klänning i nån slags polyesterblandning som har ovanligt mycket lyster, och utöver det också två väskor, ryggsäcken i tjock bomullsväv (jacquard kanske?) och portföljen i läder- och mockaimitation. Jag är ganska inne på material eller snarare kanske textur — det är alltså inte att förväxlas med kvalitet — så därav dessa beskrivningar. Jag har under det här senaste året undvikit att inhandla plagg i tunna trikåtyger och det har varit svårt ibland att motstå de där billiga t-shirtsen på loppisarna men jag vet att de ändå inte kommer till användning. Igår när jag bläddrade bland klädhängarna på loppis och fick tag på en blus i sån där riktigt mjuk och fladdrig trikå så kom jag på mig själv med att rysa till lite av vad jag antar är något slags inlärt obehag. Det är inte så att jag har emot tyget i sig men att själv klä mig i det tar emot ganska mycket, just nu i alla fall. För tillfället favoriserar jag helt klart sammetsartade tyger, har på sistone använt mina sammetsbyxor så flitigt att de till sist sprack! En lång repa från paspoalfickan där bak både uppåt och neråt, som tur var jag där hemma då det hände, men buhu alltså. Trist när favoritkläder går sönder beyond repair.

4 reaktioner på ”från vinrött till plommonlila

 1. Jag vet ingen som är så bra på att loppisfynda som du! är alltid helt amazed över fynden du visar upp ibland här på bloggen. Känns som att du känner till nånslags hemliga-gatans loppisar medan alla vi andra går till röda korset. 😛 Älskar den där ryggsäcken, har själv sökt en sådan broderad hur länge som helst, men inte hittat den perfekta än. Jakten går vidare.

  Gilla

  1. Haha! Bäst är förstås de loppisarna som ligger en bit utanför stan, de har väl inte lika många besökare antar jag. Men Adam & Eva där på Magasingatan är också riktigt bra, mest för att det är så stort så det finns grejer att hittas ändå trots att det är så populärt! Jag brukar faktiskt se såna där liknande mönstrade ryggsäckar nu som då, oftast dock färggladare än den jag köpte, men om du inte är lika färgskygg som jag så kan jag försöka lägga det på minnet då jag ser en nästa gång! 🙂

   Gilla

 2. Jag avskyr den där alltför tunna trikån, jag undrar alltid om klädföretagen hittat på att använda den för att spara pengar. För att kunna sälja riktigt mycket riktigt billigt och ändå få bra profit. Jag ser framför mig små kinesiska tonåringar som syr ihop t-skjortorna för 50 penni i timmen, blä. Gillar din klädstil, inte för att jag skulle vilja kopiera, den är liksom så du! Allt blir snyggt när det är enhetligt.

  Gilla

  1. Nåmen tack! 🙂 Absolut är det så, det är slit & släng-samhället drivet till sitt yttersta. Eller, nej förresten, det allra yttersta måste ju ändå vara de där engångstrosorna som såldes i diverse klädbutiker för ett par år sen. Jag tror de var gjorda av nån slags pappersvara?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s